Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2008 19:08 - Въздигането на Черния лорд 1 част (от даровете на смъртта)
Автор: sofiqq Категория: Забавление   
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.03.2008 20:51


Двамата мъже изникнаха сякаш отдън земя на тесния, осветен от луната път.Застинаха за миг на няколко метра един от друг, всеки насочил магическата си пръчка към гърдите на другия, след това се познаха, прибраха пръчките под наметалата и забързаха в една и съща посока. 
-Някакви новини? - попита по-високият.
- Най-добрите - рече Сивиръс Снейп.
 Отляво на пътя имаше ниски диви къпини, а отдясно - висок, старателно подравнен жив плет. Дългите наметала свистяха около глезените на мъжете.
- Мислех, че може да съм закъснял - каза Йаксли, а лицето му с груби черти ту се скриваше, ту отново се показваше на лунната светлина, на места затулвано от клонитена надвисналите дървета. - Оказа се малко по-сложно, отколкото очаквах. Но се надявам той да остане доволен. Ти изглежда си обеден, че ще бъдещ посрещнат добре.
 Снейп кимна, без да уточнява. Двамата свърнаха надясно по широка алея. Високият жив плет зави заедно с тях - продължаваше нататък в делечината, зад внушителната двойна порта от ковано желязо, изпречила се пред мъжете.Никой от двамата не спря - само вдигнаха мълком левите си ръце, все едно отдават чест, и минаха направо през тъмния метал, сякаш беше дим. 
  Тисовите дървета заглущаваха стъпките им. Някъде в дясно се чу шумолене и Йаксли отново извади  магическата пръчка, като я  насочи над главата на спътника си, но се оказа, че източника на шума е съвсем безобиден:чисто бял паун, който величествено пристъпваше отгоре по плета.
- Луциус винаги се е нареждал добра.Пауни... - изсумтя Йаксли и прибра магическата пръчка поднаметалото си.
 От мрака в краяправата алея изникна голяма къща с ромбовидни прозорци на долния етаж, зад които проблясваха светлини.Някъде в тъмнатаградина зад плета бълбукаше фонтан. Чакълътг запка, докато Снейп и Йаксли бързаха към входната врата, която при приближаването им рязко се люшна навътре, въпреки че не се видя някой да я е отворил.
Коридорът с мъждиво осветление беше просторен и пищно украсен, с невероятен килим, който почти изцяло покриваше пода. Портретите с бледи с бледи лица по стенитепроследяваха с очи новодошлите, докато минаваха покрай тях. Двамата спряха пред тежка дървена врата, поколебаха се за миг, после Снейп завъртя  бронзовата ръкохватка.
Всекидневнатабеше пълна със смълчани хора, които седяхаоколо дълга, богато украсенас орнаменти маса.Мебелите бяха нехайно изтикани до стените. Единствената светлина идваше от фучащия огън в камината с красива мраморна полица отгоре, над която висеше позлатено огледало. Снейп и Йаксли застинаха за миг на прага. След като очите им свикнаха със здрача, вниманието им беше приковано от най-странното в гледката:някакъв човек, май в безсъзнание се въртеше вабно с главата надолу, сякащ увесен на невидимо въже, и се отразяваше в огледалото и в лъскавата повърхностна голата маса. Никой не гледаше тялото с изключение на бледия младеж почти точно под него. Той сякаш не можеше да се сдържи и все се извръщаше нагоре.
- Йаксли! Снейп! - чу се висок ясен глас откъм челното място на масата. - Закъснявате!
 Говорещия седеше точно пред камината и в началото новодошлите не различиха друго, освен силуета му. Но щом се приближиха, лицето му лъсна в здрача:  беше без косъмче по него, приличаше на змийско, с цепки вместо ноздри и блеснали червени очи с вертикални зеници. Мъжът бе толкова блед, че сякаш  излъчваше перлено сияние.
- Тук, Сивиръс - каза Волдемор и посочи мястото вдясно до себе си. - Йаксли  -  до Долохов.
   Следва продължение



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sofiqq
Категория: Забавление
Прочетен: 28408
Постинги: 12
Коментари: 132
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930